BACHBLOESSEMS

Bachbloessems helpen je om negatieve gevoelens (bv.: jaloezie, angst, eenzaamheid, paniek, neerslachtigheid, verdriet,…) weer in harmonie en balans te brengen zodat je je zowel geestelijk als lichamelijk ‘beter in je vel’ voelt. Het zijn vloeibare plantenextracten. Je kan er geen overdosis van nemen of eraan verslaafd raken, het is vrij van neveneffecten. Je kan ze ten alle tijden gebruiken, ook in combinatie met geneesmiddelen.

NEI THERAPIE

NEI is een afkorting voor Neuro Emotionele Integratie. Het is een methode om emotionele problemen, lichamelijke klachten, onverwerkte incidenten en trauma’s op een vriendelijke manier definitief op te lossen.

Als nei-therapeut kan ik op verschillende manieren informatie uit het onderbewustzijn halen. Er kan gewerkt worden met een biotensor, de O-ringtest of een andere spiertest. De manier van communiceren met het onderbewustzijn kun je vergelijken met een leugendetector-test. Als je iets zegt dat voor jou niet waar is, waar jij niet congruent mee bent, dan ontstaat er een kort moment van stress in je lichaam dat meetbaar is. De verschillende manieren van testen maken dit zichtbaar.

De biotensor is een bio-energetisch testapparaat en komt voort uit de wichelroede en de pendel. Het is een uiterst gevoelig en nauwkeurig meetinstrument. Bij het testen van een cliënt, worden energetische trillingen en functies waargenomen en vertaald naar ‘zwak’ of ‘sterk’, als het ware een ‘ja’ of ‘nee’.

De O-ring spiertest komt uit de toegepaste kinesiologie. De naam verwijst naar dr. Omura, de persoon die voor het eerst met deze spiertest ging werken en deze wereldkundig heeft gemaakt. Door vragen te stellen aan het onderbewustzijn van de cliënt en zijn/haar spierkracht te testen weet de NEI therapeut precies of het lichaam het met de vraag eens is of niet. Er zijn ook andere manieren van spiertesten, bijvoorbeeld door een arm in een bepaalde positie te houden (de spier wordt geactiveerd) en met lichte druk te testen of de spier sterk blijft of verzwakt.

Voorbeelden van klachten die we kunnen aanpakken met NEI:

Emotionele klachten: angstklachten, hyperventilatie, hechtingsproblematiek, bindings- en verlatingsstoornissen, slaapproblemen, somberheid, spanningen op het werk, in je relatie, thuis,… , stress, vermoeidheidsklachten, verslavingen, kinderwens, problemen rond intimiteit, jeugdtrauma’s, leerproblemen, ADHD en andere gedragsstoornissen …

Fysieke klachten: chronische ziekten, chronische ontstekingen, hoofdpijn, migraine, hooikoorts, allergieën, huidaandoeningen, klachten aan spieren/pezen/banden en gewrichten, maag/darmklachten, menstruatieklachten, nek/rugklachten, pijnklachten, reuma, vruchtbaarheidsklachten/stoornissen, trillende zenuw,…

Aantal behandelingen per klacht is verschillend. De ene is er met 1 sessie vanaf, de andere heeft er 3 à 4 nodig. Het is aan te raden om ongeveer 3 weken tussen 2 behandelingen voor dezelfde klacht in te laten.

Spiertesten aan de hand van
de O-ring test

LAMBERT DIAGNOSESTELLING

Met deze methode wordt een diagnose op energetische wijze bepaald. Deze levert je een totaalbeeld op van de staat van je emotionele welzijn of de gezondheid of de ziekte van jouw hele ik; hierbij denken we dus aan lichamelijke aspecten, gedachten, emoties, en ook omgevingsfactoren. Om deze diagnose zo goed mogelijk te kunnen stellen, maak ik gebruik van verschillende energetische testfilters. Bij de gevonden diagnose zoek ik dan ook een gepaste therapie uit. Deze kunnen zijn: een NEI-sessie, homeopathische middelen, Bachbloessems, voedingssupplementen,…. De mogelijkheid om enkele therapieën te combineren bestaat.

QUANTUM ENERGY HEALING

Deze vorm van healing leert je om te focussen en de levenskrachtenergie te versterken. Dit wordt gecombineerd met verschillende soorten ademhaling, visualisaties en lichaamsbewustzijnstechnieken. Als de therapeut een hoog trillingsveld rondom de zere plek creëert zal de cliënt door het proces van resonantie en aanpassen op een natuurlijke wijze op deze hogere trilling mee gaan trillen, zodat de zelfgenezingskracht (de biologische intelligentie) zijn werk kan doen, hoe en waar dan ook het in het lichaam nodig is. In deze vorm is alle healing eigenlijk ‘zelf-healing.

Inzetbaar bij: Snelle en diepgaande vermindering van pijn, versnelling van het genezingsproces (bij breuken, wonden of na operaties), uitlijnen van wervels en botten naar hun oorspronkelijke stand, ontstekingen die ontstaan na verwondingen zijn snel te genezen.

Er zijn 7 sessies nodig verspreid over 40 dagen.

QUANTUM ENERGY RELAX

Bovenstaande techniek kan ook ingezet worden om tot volledige ontspanning te komen, op dezelfde manier. Maar in de plaats van pijnpunten aanpakken zorgen we hier voor een heerlijk rustig en ontspannen gevoel.

Te gebruiken voor het verbeteren van de emotionele balans, als ontspanning, als meditatie en ideaal voor slaapverbetering.

Als pure ontspanning is 1 sessie voldoende, voor slaapklachten raad ik aan om meerdere keren te komen.