Wat brengt jouw IK uit balans?
Samen gaan wij op ontdekkingsreis op zoek naar wie jij bent. Op zoek naar wat jij nodig hebt om weer vol vertrouwen en in balans te zijn.

Of wat zorgt er voor dat je huisdier (plots) ongewenst gedrag vertoont. Samen pluizen we uit, waar dit gedrag is ontstaan en wat we eraan kunnen doen, wat voor hem de gepaste oplossing is.

Alle therapieën mag je combineren met je huidige reguliere therapieën en medicatie. De werking van deze of uw therapie wordt niet minder hierdoor en geeft ook geen bijwerkingen/neveneffecten.

BACHBLOESEMS

Bachbloesems helpen om negatieve gevoelens (bv.: jaloezie, angst, eenzaamheid, paniek, neerslachtigheid, verdriet,…) weer in harmonie en balans te brengen zodat men zich zowel geestelijk als lichamelijk ‘beter in zijn vel’ voelt. Het zijn vloeibare plantenextracten. Je kan er geen overdosis van nemen of eraan verslaafd raken, het is vrij van neveneffecten. Je kan ze ten alle tijden gebruiken, ook in combinatie met geneesmiddelen.

NEI THERAPIE

NEI is een afkorting voor Neuro Emotionele Integratie. Het is een methode om emotionele problemen, lichamelijke klachten, onverwerkte incidenten en trauma’s op een vriendelijke manier definitief op te lossen.

Als nei-therapeut kan ik op verschillende manieren informatie uit het onderbewustzijn halen. Er kan gewerkt worden met een biotensor, de O-ringtest of een andere spiertest. De manier van communiceren met het onderbewustzijn kun je vergelijken met een leugendetector-test. Als je iets zegt dat voor jou niet waar is, waar jij niet congruent mee bent, dan ontstaat er een kort moment van stress in je lichaam dat meetbaar is. De verschillende manieren van testen maken dit zichtbaar.

De biotensor is een bio-energetisch testapparaat en komt voort uit de wichelroede en de pendel. Het is een uiterst gevoelig en nauwkeurig meetinstrument. Bij het testen van een cliënt, worden energetische trillingen en functies waargenomen en vertaald naar ‘zwak’ of ‘sterk’, als het ware een ‘ja’ of ‘nee’.

De O-ring spiertest komt uit de toegepaste kinesiologie. De naam verwijst naar dr. Omura, de persoon die voor het eerst met deze spiertest ging werken en deze wereldkundig heeft gemaakt. Door vragen te stellen aan het onderbewustzijn van de cliënt en zijn/haar spierkracht te testen weet de NEI therapeut precies of het lichaam het met de vraag eens is of niet. Er zijn ook andere manieren van spiertesten, bijvoorbeeld door een arm in een bepaalde positie te houden (de spier wordt geactiveerd) en met lichte druk te testen of de spier sterk blijft of verzwakt.

Voorbeelden van klachten die we kunnen aanpakken met NEI:

Emotionele klachten: angstklachten, hyperventilatie, hechtingsproblematiek, bindings- en verlatingsstoornissen, slaapproblemen, somberheid, spanningen op het werk, in je relatie, thuis,… , stress, vermoeidheidsklachten, verslavingen, kinderwens, problemen rond intimiteit, jeugdtrauma’s, leerproblemen, ADHD en andere gedragsstoornissen …

Fysieke klachten: chronische ziekten, chronische ontstekingen, hoofdpijn, migraine, hooikoorts, allergieën, huidaandoeningen, klachten aan spieren/pezen/banden en gewrichten, maag/darmklachten, menstruatieklachten, nek/rugklachten, pijnklachten, reuma, vruchtbaarheidsklachten/stoornissen, trillende zenuw,…

Aantal behandelingen per klacht is verschillend. De ene is er met 1 sessie vanaf, de andere heeft er 3 à 4 nodig. Het is aan te raden om ongeveer 3 weken tussen 2 behandelingen voor dezelfde klacht in te laten.

Spiertesten aan de hand van de O-ring test:

INTEGRA

=Integratie Natuurlijke Therapieën en Energetische Geo Reflex Analyse.

Integra is een prachtige techniek om allergieën, intoleranties en ook auto-immuunziekten mee op te sporen of om een vermoeden te bevestigen. Om je van deze allergieën, intoleranties of auto-immuunziekten af te helpen zetten we volgende middelen in: Bachremedies, fleurs, affirmaties, NEI, andere natuurlijke hulpmiddelen (bv Racines, vitaminepreparaten, …) Je kan er uiteraard ook voor kiezen om deze voedingsmiddelen nooit meer te gebruiken.

Met Integra kunnen we ook testen welke (voeding)supplementen, preparaten, voedingsmiddelen goed/slecht/verdraagzaam/onverdraagzaam zijn voor jou.

Bij integra werken we ook met de O-ring test.

LAMBERT DIAGNOSESTELLING

Met deze methode wordt een diagnose op energetische wijze bepaald. Deze levert je een totaalbeeld op van de staat van je emotionele welzijn of de gezondheid of de ziekte van jouw hele ik; hierbij denken we dus aan lichamelijke aspecten, gedachten, emoties, en ook omgevingsfactoren. Om deze diagnose zo goed mogelijk te kunnen stellen, maak ik gebruik van verschillende energetische testfilters. Bij de gevonden diagnose zoek ik dan ook een gepaste therapie uit. Deze kunnen zijn: een NEI-sessie, homeopathische middelen, Bachbloessems, voedingssupplementen,…. De mogelijkheid om enkele therapieën te combineren bestaat.

QUANTUM ENERGY HEALING

Deze vorm van healing leert je om te focussen en de levenskrachtenergie te versterken. Dit wordt gecombineerd met verschillende soorten ademhaling, visualisaties en lichaamsbewustzijnstechnieken. Als de therapeut een hoog trillingsveld rondom de zere plek creëert zal de cliënt door het proces van resonantie en aanpassen op een natuurlijke wijze op deze hogere trilling mee gaan trillen, zodat de zelfgenezingskracht (de biologische intelligentie) zijn werk kan doen, hoe en waar dan ook het in het lichaam nodig is. In deze vorm is alle healing eigenlijk ‘zelf-healing.

Inzetbaar bij: Snelle en diepgaande vermindering van pijn, versnelling van het genezingsproces (bij breuken, wonden of na operaties), uitlijnen van wervels en botten naar hun oorspronkelijke stand, ontstekingen die ontstaan na verwondingen zijn snel te genezen, werkt ook zeer ontspannend (dus ideaal bij slaapproblemen),…

Deze methode pas ik vnl. toe tijdens trajecten. Losse behandelingen mogelijks toepasbaar op aanvraag.

Reacties van cliënten:

Tamara:

heel goede ervaring bij zowel mentale als lichamelijke problemen, normaal met psycholoog uren en uren praten over trauma’s en gevoelens , word met nei op een eerder luchtige toch doelgerichte manier aan je problemen gewerkt ,als je twijfelt zeker proberen 👍

Diane:

“Sinds ik in contact kwam met NEI therapie kan ik weer slapen. Met integra zijn we op zoek gegaan naar gevoeligheden in de voeding die ik dan uit mijn patroon kon halen. Sindsdien heb ik weer een kwalitatieve slaap, sta ik meer energiek op en val ik ook makkelijker terug in slaap als ik dan toch eens wakker word. Ik ben meer te weten gekomen over mezelf en emoties die blokkades zijn geworden. Fijn om deze ondersteuning ontdekt te hebben; om samen te werken met zo’n fijne vrouw als Sarah Elst. ❤

Ellen: “wat een warme vrouw… ik voelde me heel welkom en vooral begrepen… een echte aanrader…”

Greet:

“Mijn kat voelde zich nooit op zijn gemak bij ons binnen, na jouw NEI sessie lag hij een paar dagen later plots gewoon op tafel! Heel raar, maar wel fijn”

“Ik was pas verhuisd en kreeg last van zware vermoeide benen. Na de NEI sessie had ik echt heel duidelijke verlichting. Pas na een volgende sessie was ik er helemaal vanaf”