Frambozenconfituur met citroenverbena:

Ik maakte vanavond frambozenconfituur met diepgevroren frambozen uit mijn eigen tuin van afgelopen zomer. Deze confituur kan je ook eten wanneer je diabetespatiënt bent omdat we gebruik maken van Erythritol als zoetstof.

Ingrediënten:

900 gram diepvriesfruit (of vers fruit) – beetje water (en 300ml bij vers fruit) – 2 eetlepes erythritol (heb je graag zoet, doe dan 4 eetlepels) – 60 gram chiazaad – een handjevol citroenverbena of 0.75cl citroensap

Zet de frambozen met het water op het vuur. Haal af het vuur wanneer het fruit goed zacht is. Voeg nu de andere ingrediënten toe en mix goed met een staafmixer. Zorg ervoor dat het chia zaad goed breekt; deze zorgt voor de geleiachtige structuur. (Je kan deze evt. ook vooraf fijnmalen met een koffieboonmaler of maalmachine)

Je kan met deze hoeveelheid 6 kleine potjes vullen of 3 grote

Voor 1 liter ice tea van citroenverbena:

1 liter water – 10 takjes verse citroenverbena of 2 handjes gedroogde blaadjes – 1 zakje groene (citroen) thee – 2 citroenen – 2 flinke eetlepels honing – genoeg ijsklontjes

Breng het water aan de kook en giet in een kom. Doe de citroenverbena en het theezakje erbij en laat afkoelen. Verwijder het theezakje al na een minuut of tien. Roer de honing erdoor en het sap van 1 citroen. Zeef de thee en giet over in een mooie karaf.. Bewaar in de koelkast. Serveer de thee met heel veel ijsklontjes en plakjes gesneden citroen.

Hou je van coctails? Dan kan je er ook een scheutje Cointreau aan toevoegen of wat Gin